2013. szeptember 29., vasárnap

"Berlinből D. D. tudósított"

Egy jó darabig nem fogjátok most ezt hallani tőlem valószínűleg. De talán elég is volt ennyi belőlem :-) Októbertől újra felveszem az egyetemista üzemmódot (csak előtte még elmegyünk nászútra Amszterdamba). 


Az adás ide kattintva érhető el
A maratonról: Először is: nagyon korán kellett kelni. Ráadásul vasárnap. Domán hős volt, és eljött velem, és így még az aznapi misét is ki kellett, hogy hagyjuk. Napok óta kutattam a magyar résztvevőket, aztán a BSI nagy kegyesen végre átdobott egy listát, amin viszont csak nevek és egyesületek voltak, elérhetőség nem. Később átküldték az Edit elérhetőségét, aki a riportban is megszólal. A másik megszólalót (a budapesti Runberries Egyesületből) Domán szerezte nekem. Az egyik volt darnyis tanítványának az anyukájának a munkatársának a férje. Ilyen kicsi a világ :-)



Másodszor: reggel hideg volt. Nagyon. Én nem is értem, hogy bírtak ezek egy szál trikóban meg kisgatyában futni. Nekem odafagyott a kezem a statívhoz (amit egyébként most használtunk először. Megelégeltük, hogy mindig imbolyog a képünk, szóval vettünk egy amatőr statívot kemény 20 euróért. Nagy befektetés volt.)

Harmadszor: mindezek ellenére nagy élmény volt. Tényleg hatalmas a tömeg és tényleg fesztiváli a hangulat. És tényleg rengeteg berlini erre a napra vár, hogy kimehessen és szurkolhasson, és lássa a kavalkádot, a vicces ruhában/jelmezben futó embereket, hallgassa a zenét, átérezze az egésznek a hangulatát. Mert ez a maraton pont olyan színes- szagos mint maga Berlin is. Éppen ezért illik hozzá ennyire. 

És a végére jöjjön egy kis kollázs az elmúlt hetek-napok MTV-s kulisszatitkaiból. Avagy így készült Berlinben a Híradó. Szia Híradó. Remélem, még látjuk egymást.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése