2014. március 24., hétfő

Lyon King

Légyszi, üssetek le bennünket, ha legközelebb a nagyböjt idejére foglalnánk repülőjegyet a francia gasztronómia fővárosába! Ugye, mi ezt a böjt dolgot elég keményen nyomjuk (no cukor, no hús, no alkohol, no kávé), és amikor januárban lefoglaltuk a repjegyeket, egyszerűen nem vettük észre, hogy akkor már/még böjt van. Mimi (vendéglátónk, volt egyetemi csoptársam, jó barátnőm) kérdezte is előtte többször: biztos, hogy nem akarjuk legalább erre a hétvégére felfüggeszteni az egészet? De hát akkor mit ér az egész, ha feladod. Ha a legnagyobb kísértésnek nem mondasz ellent, hanem beadod a derekad. Na nem. Kibírjuk... 

Hát mi sem gondoltuk volna, hogy ilyen nehéz lesz. Ott vannak például az elsőrangú francia borok. És az édességek.


 A francia palacsinta (vagyis az úgynevezett crepes, ami sok helyen galette álnéven fut).


És ha ez mind nem elég, akkor vendéglátóid berendelnek az étteremben egy hústálat, amit a szemed előtt sütögetnek ki.


Hát ez volt szenvedéseink krónikája....

Így mi "csak" a csigát, a kagylót, a sós palacsintát, a croissant-t, a baguette-t és a sós margarint tudtuk kipróbálni. Ez utóbbiba olyannyira beleszerettünk, hogy a kézipoggyászunkba is belecsempésztünk egy dobozzal, és bár a security check-es néni el akarta kobozni tőlünk, nem hagytuk. Így csak a kecskesajt esett áldozatul a francia biztonsági szolgálatnak, mert az túl "soft" volt (más érvet az enyhén csekélyes angol nyelvtudású nő sem tudott felhozni, ezért adta vissza a margarinunkat). 

De a viccet félretéve: köszönjük a csodás hétvégét Miminek és Sanyinak, és a kis pocaklakónak is, aki megengedte Miminek, hogy nagyokat sétáljon velünk. Most pedig beszéljenek a képek helyettünk:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése