2012. szeptember 30., vasárnap

Az első igazi mise :)

Eltelt egy hét,újból elindultunk,-természetesen kis késéssel- a templomba. Ez most már katolikus, tudjuk mivel előző nap voltunk ott és meg is érdeklődtük, személyesen mikor hogy stb. van a miserend.
A templomot leírni nehéz elsőre, nekem tetszik, mert egyszerű, praktikus de mégis hatalmas méretekkel rendelkezik.
Itt a link a templomról akit jobban érdekel.

http://www.st-josef-weissensee.de/home

A mise után szokás, hogy a hívek megvárják a papot a templom előtt. Ezután kijön a pap és mindenkivel vált egy két szót. Hozzáteszem itt nem kell a következő misére felkészülnie, mert vasárnap itt csak egy mise van.
Szóval, mikor odaért hozzánk Kraus atya, akkor elmondtuk, hogy kik vagyunk, mért vagyunk itt, mármint Berlinben, és hogy szeretnék előáldozni, és bérmálkozni is az esküvőnk miatt. Az atya első reakciója az volt, hogy csak ne augusztusban, mert akkor ő nem ér rá.:) Megnyugtattuk, hogy Magyarországon szeretnénk házasodni.

A mai mise után volt egy "kis" agapé amire minket is beinvitált az atya, ráadásul nem csak mondta, hogy menjünk be, hanem Ő maga kísért el minket, sőt bent "elcsitította a népét" és mindenkinek bemutatott bennünket. Amin mi meg jól meglepődtünk.:) A legviccesebb az volt, hogy a mellettünk álló házaspár, miután elmondta az atya a mondandóját közölték velünk, hogy ők is magyarok! :)

Így történt a mi kis első berlini misénk.

Ja és nem utolsó sorban ma volt a szülinapon is. Így az otthoni gulyás leves muffin mellé ez is szép kis ajándék volt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése