2014. december 17., szerda

Bear-a-Cudas

Szeptember eleje óta már nemcsak oktatóként, hanem végre edzőként is a medence partján állhatok. Valamikor június végén hívott fel valaki, erős amerikai akcentussal, hogy szeretné, hogy az "egyesületében" edzőként dolgozzak.

Erin volt az a valaki. Elmondta, hogy látta a hirdetésemet a berlini edzőbörzén -egy oldal, ami a berlini úszószövetséghez tartozik- és örülne, ha találkoznánk.

Ha jól emlékszem már az első találkozásnál azonnal igent mondtam, bár voltak bennem kételyek, hogy ez mennyire fog működni, mivel az egyesület bilinguál (német/angol) nyelvű gyerekeknek van, ugyanis a John F. Kennedy iskolához tartozik. Ebben az iskolában tanulnak az amerikából ideköltözöttek gyermekei. (Az iskolát még a berlini fal idején, Berlin amerikai szektorában alapították az itt állomásozó amerikai haderő családjainak.) Így náluk az első nyelv az angol a második a német. :)

Így kerültem a berlini Bear-a-Cudas egyesülethez. (A név egyébként egy szójáték, a Bear Acuda angolul egy halfajtát jelent, viszont benne van ugye a "bear", azaz medve szó is, ami pedig Berlin jelképe.)


http://www.berlin-bear-a-cudas.de/

Mi azonban nem az a professzionális egyesület vagyunk mint ami Magyarországon megszokott. A jó eredmények mellé a kedv és az úszás szeretete is szorosan hozzátartozik (sőt ez talán fontosabb is, mint maguk az eredmények), ha az egyik hiányzik akkor az már kevésbé macht Spaß. (Ezt a Dóra már valahol kifejtette, mit is jelent, tessék visszakeresni)

Az én csoportom a "Pre Team" kódnév alatt fut, amiben  7 és 10 év közötti gyerekek vannak, a másik csapatomban, a Team 2-ben pedig 11-12 évesek.

--------------------------------------------------------------------------------------------------
Kieg.
Dóra vagyok. Nem bírom ki, hogy ne írjak hozzá. Először is nagyon örülök, hogy - adventi naptár ajándékként - Domán végre "billentyűzetet ragadott", és leírta az idei év egyik legfontosabb eseményét. Ez, és egy másik, Berliner-Bäder-Betriebés (ők a berlini városi uszodák üzemeltetői) felkérés tette azt lehetővé, hogy Domán végre azt csinálhassa, amit szeret. Kevesebb mint két év alatt megtanult annyira németül, hogy júliusban azt mondhatta, otthagyja a Mister Spexnél a "szemüvegcsomagolós" állást, és kvázi magánvállalkozóként (szabadúszóként) úszóoktatást és edzést vállaljon - teljes munkaidőben. 

Azóta kísérte már a gyerekeket Dél-Németországba versenyre, és itt Berlinben is volt már jópár versenye, az elsőn, még októberben én is ott voltam, és csináltam is pár "lesifotót" az edzőbácsiról, amit itt most megosztok Veletek.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése