2015. március 5., csütörtök

Berliner

Itt most kivételesen nem rólunk, mint "Berlinerekről" lesz szó, hanem a berlini pilsner sörről, amit Berlinernek hívnak, és amelynek a sörfőzdéje csak 10 perc gyaloglásra van tőlünk.

A Berliner sörgyár minden évben márciustól év végéig kupakakciót hirdet. Értsd ezalatt, hogy minden kupakban egy kód van, amit a sörgyár internetoldalán regisztrálni lehet, és minden egyes kupak egy pontot ér. A pontokért természetesen  berlineres ajándékokat lehet vásárolni itt: www.berlin-wunderbar.de

Mi a kupakjainkért, ami több mint 370 darab volt, egy pulóvert és egy éneklő sörnyitót "vásároltunk" (utóbbi sajnos nem működik = itt sincs kolbászból a kerités). 



Még mielőtt azon gondoltok, hogy hogy tudtunk ennyi sört 10 hónap alatt meginni, el kell hogy áruljam, hogy nem mi voltunk. Mi maximum csak 30-at ittunk belőle, a többit Alfonzzal való sétálás közben szedtük az utcáról és a parkból össze. Az ötlet egy kutyás ismerőstöl jött aki szintén így gyűjti a kupakokat.

Szerintem mind a ketten élveztük amikor egy-egy napsütéses, forró nyári nap után egy alkalommal több mint 30-40 kupakot szedtünk össze a parkban ;-)

Az idei idény is elkezdődött már, reméljük idén többet sikerül gyűjtenünk, és végre meg tudjuk szerezni az áhított berlineres napozó ágyat ;-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése